Forskellige typer af flerstyrkeglas

Hvad koster flerstyrkeglas? Hvad er de bedste flerstyrkeglas? Det er to af de spørgsmål, vi oftest bliver stillet.

Standard flerstyrkeglas, indeks 1.5. 800 kr.

Klarere syn på alle afstande, men du kan opleve sløring eller forvrængning i kanterne af dit synsfelt.

Syn på lang afstand
Syn på mellemafstand
Syn på kort afstand

Hvor lang tid tager det at vænne sig til flerstyrkeglas?

Det er forskelligt fra person til person, men det kan tage fra et par dage op til et par uger at vænne sig til flerstyrkeglas. Din hjerne skal have tid til at tilpasse sig de nye synsfelter, som kan tage lidt længere tid, hvis du ikke før har haft flerstyrkeglas.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster briller med glidende overgang?

Prisen for briller med glidende overgang afhænger af stel og glas. Hos Louis Nielsen kan du få glas med glidende overgang i fire forskellige prisklasser afhængigt af størrelsen på læsefeltet:

  • Standard glas
  • Premium glas
  • Elite glas
  • Ultimate glas

Vores standard glas med glidende overgang er den billigste løsning til 800 kr., mens vores Ultimate glas med glidende overgang koster 3.300 kr.

Dertil skal du lægge prisen for dit brillestel og eventuelle tillægsbehandlinger af dine glas.

Hvorfor giver mine briller med glidende overgang problemer?

Giver dine briller med glidende overgang dig problemer, skal du ikke fortvivle. Det er helt naturligt, at det kræver tilvænning, da både dine øjne og hjerne skal lære at tilpasse sig de nye synsindtryk, briller med glidende overgang giver.

Er det første gang, du prøver briller med glidende overgang, kan du føle svimmelhed, hovedpine eller kvalme. Du kan også opleve uklarheder og små forvrængninger, indtil du vænner dig til at bruge de enkelte synsområder og deres placering i glasset optimalt.

Hvad er varifokale glas?

Det er flerstyrkeglas eller glas med glidende overgang, som korrigerer synet på forskellige afstande fra læseafstand til lang afstand. Brilleglassene har ikke synlige overgange, der adskiller felterne, så de ser ud som helt almindelige enkeltstyrkeglas. Styrken ændres gradvist i hele glasset. Feltet til lang afstand er som regel placeret direkte foran pupillen og læsefeltet i den nederste del af glasset. Det kan tage lidt tid at vænne sig til dem, hvis du hidtil har brugt enkeltstyrkeglas.

Hvad er flerstyrkeglas/glas med glidende overgang?

Som navnet antyder, giver disse glas brugeren mulighed for at have forskellige styrker i samme glas, så man kun har brug for et par briller til f.eks. at læse eller arbejde ved en computer. Der findes mange typer glas med flere styrker. Der er bifokale, trifokale og flerstyrkeglas samt progressive glas.

Hvad er progressive glas?

Progressive glas er glas med flerstyrke eller glas med glidende overgang, som korrigerer synet på forskellige afstande fra læseafstand til lang afstand.

Progressive glas har ikke synlige overgange, der adskiller felterne, så de ser ud som helt almindelige enkeltstyrkeglas. Styrken ændres gradvist i hele glasset. Feltet til lang afstand er som regel placeret direkte foran pupillen og læsefeltet i den nederste del af glasset.

Det kan tage lidt tid at vænne sig til progressive glas, hvis du hidtil har brugt enkeltstyrkeglas.