Guide til stelstørrelse

Find tusindvis af stel til herrer og damer på louisnielsen.dk og se, hvordan du finder den perfekte stelstørrelse til dig

Forstå stelmålene

Hvis du kigger på indersiden af dine briller, kan du se et tal, der ser sådan ud: 52 [] 18 135.

Disse oplysninger viser dig størrelsen på dine briller, glassenes diameter, næsestykkets bredde og stangens længde, alt sammen opgivet i millimeter.

Glassets diameter er glassets bredde (i mm) målt fra næsestykket. Det kan være et spørgsmål om dit personlige valg, men det bestemmes også af stellets design.

Næsestykkets bredde er afstanden mellem glassene hen over din næseryg. Det er vigtigt, at den er komfortabel - hvis den er for stram, klemmer brillerne om din næse, og hvis den er for løs, sidder brillerne ikke stabilt på dit ansigt.

Stængernes længde er normalt en af tre standardlængder – 135, 140 eller 145mm. Stængerne skal være lange nok til, at de sidder behageligt over dine ører. Briller med lige sider har ikke altid denne målangivelse.

Se vores ekspertvejledning om stelstørrelser nu på louisnielsen.dk - find ud af, hvilken stelstørrelse du skal have, og se mere end 1000 briller online
Se vores produktsortiment

Find den korrekte pasform

Stellets øverste kant bør ikke sidde højere end dine øjenbryn.

At finde den rigtige udformning og placering af næsestykket er nøglen til en behagelig pasform.

Underkanten af stellet må ikke støde imod dine kinder, for de må ikke kradse eller irritere.

Størrelsen skal være proportioneret til dit ansigt. Hvis du har et lille ansigt, så undlad at vælge store briller.

Stellets bredde bør ikke være større end dit ansigts samlede bredde ved tindingerne.