Briller til dig over 40 år

Dit syn i 40'erne

Presbyopi – en naturlig ændring af synet

Når du kommer op i 40’erne, begynder dit syn at ændre sig. Presbyopi – eller uskarpt syn på korte afstande – kommer til alle før eller siden. Tag det roligt – du skal blot have en synstest for at bestemme, hvilke synshjælpemidler der er bedst for dig. Og med vores KompletSyn synstest får du et sundhedstjek med gratis oveni.

Bifokale glas

Hvis du skal bruge en type glas til afstandssynet og en anden til det nære syn, så kan bifokale (to-styrke) glas være svaret. To forskellige styrker i det samme par briller betyder, at du ikke behøver at have to par briller med dig.

Flerstyrkeglas

Med flerstyrkeglas får du alle fordelene ved at have forskellige styrker i det samme glas, men uden de synlige overgange, som to-styrkeglas kan have. Flerstyrkeglas har en gradueret overgang mellem afstandssynet og nærsynet, og så ser de ud som normale glas.

Læsebriller

Når du har brug for lidt hjælp til at fokusere på avisen eller din nyeste krimi, så er læsebriller den enkleste løsning. Med en styrke, som får ordene til at stå knivskarpt, kan du blot fortsætte med at nyde din kryds-og-tværs eller din yndlingsforfatter.

Kontaktlinser

Hvis det ikke passer dig at bruge briller, så prøv vores kontaktlinser. De er behagelige at anvende, og de giver dig flere muligheder – f.eks. til sport eller et aktivt liv, eller hvis du ønsker at skifte stil. Selv kontaktlinser kan du få med flerstyrke.

Hvilket synshjælpemiddel er det rigtige for dig?

Hvis du har brug et synshjælpemiddel, men ikke ved, hvilken type der er bedst for dig, kan optikeren foreslå forskellige muligheder.