Små børn

Barnets første synstest
Et godt syn er afgørende for, hvordan dit barn lærer – både nu, og senere i skolen. Det er gennem øjnene vi lærer at sortere og kategorisere efter form og farve, stor og lille, meget og lidt. Derfor skal du holde øje med dit barns syn.

De fleste børn får løbende foretaget en visus test som en del af den regelmæssige helbredsundersøgelse. Og selvom disse tidlige undersøgelser er uvurderlige, er de ikke lige så grundige som den totalundersøgelse, du får ved en kvalificeret optiker.

Når dit barn bliver født, undersøger børnelægen synet, mens barnet ligger på hospitalet – og her er der meget sjældent problemer at spore. Et nyfødt barns øjne udgør kun ca. 75% af størrelsen på en voksen persons øjne, og det vil fortsætte med at udvikle sig gennem de første to år af barnets liv. Derfor er det nødvendigt med flere undersøgelser.

Synstest for børn
Vi anbefaler, at dit barn får foretaget sin første synstest omkring treårsalderen. Indlæringsvanskeligheder skyldes ikke så sjældent utilrettede synsproblemer, og jo tidligere de kan identificeres, jo bedre er muligheden for at afhjælpe og forebygge problemerne.