Arrangementet er desværre blevet aflyst!

Kære alle

Pga. omstændighederne er vi desværre nødt til at aflyse Science Slam 2020. Det er vores absolutte førsteprioritet, at vi i denne ekstraordinære situation passer godt på hinanden. Vi følger naturligvis påbuddet og aflyser dette års Science Slam.

Vi er ærgerlige over, at det er nødvendigt, men det er simpelthen vigtigere, at vi gør alt hvad vi kan for at inddæmme smitten.

Vi havde glædet os til at præsentere topforskere på scenen - i utraditionelle rammer - med præsentationer, som gør indtryk.

Heldigvis planlægger vi at vende stærkt tilbage i foråret 2021 ifm. Forskningens Døgn. Mere info om det arrangement vil komme på www.louisnielsen.dk/scienceslam, når vi ved mere. Ligesom vi også vil lave en Facebook-begivenhed for arrangementet.

De bedste hilsner og pas nu godt på jer selv og hinanden! 

Louis Nielsen

Praktisk information

sted

Hvor?

Turbinehallen, Kalkværksvej 2 i Aarhus.

Sæt kryds i kalenderen

Hvornår?

Fredag den 24. april 2020 kl. 20 (dørene åbnes kl. 19.15)

hvornår

Hvordan?

Science Slam er gratis for alle. Tilmelding er ikke nødvendig. Du møder bare op.

Øjet i fokus

Louis Nielsen står bag Science Slam med det formål at formidle den vigtige forskning, der sker inden for øjensundhed og øjensygdomme. Med dét formål at vise, hvordan forskningen på området er vigtig for os alle. Rigtig mange tager synet for givet og vi tænker ikke over den forskning, der bedrives indenfor optik og synsvidenskab, som er enormt vigtig.

PowerPoints ingen adgang

Science Slam er en helt ny måde at tænke forskningsformidling på. Mange forbinder måske forskning med lange, kedelige forelæsninger og laboratorieforsøg. Den opfattelse ønsker vi at rokke ved, og med Science Slam vil vi vise, hvordan forskning også kan præsenteres. PowerPoints og andre digitale hjælpemidler har ingen adgang til Science Slam, men ellers er alt andet tilladt på scenen: Forskerne må klæde sig ud, lave musikalske indslag, tage forsøgspersoner med på scenen og inddrage publikum. I det hele taget nytænke rammerne for deres forskningsformidling på alle tænkelige måder. Selv om rammerne er ændret og utraditionelle, går Science Slam ikke på kompromis med indholdet.
Selvfølgelig kan forskeren ikke nå så meget på 6 minutter, som han kan på en times forelæsning, men vi har fokus på, at de 6 minutter, forskeren er på, fyldes med spændende og vigtige forskningspointer. Vi ønsker at give publikummet et bredt indblik i den forskning, der bedrives og ikke mindst vise dem, hvor vigtigt forskning er.

Publikum bestemmer vinderen

Publikum spiller en central rolle i Science Slam. De er nemlig ikke blot tilskuere i traditionel forstand. Publikum uddeler point til forskernes oplæg og bestemmer suverænt, hvilken forsker der skal krones som vinder af Science Slam.

Efter hver forskers oplæg diskuterer publikum det, de har hørt, og efter sidste forsker har været på scenen, uddeler publikum ved hvert bord, ud fra egne kategorier, point til hvert oplæg. Publikums uddelte point tælles sammen, og aftenen slutter med afsløring af, hvilken forsker der løber med sejren.