Hjælp og ofte stillede spørgsmål

Vil briller forbedre mit syn (nærsynet), så jeg ikke behøver at have dem på så ofte?

Jeg har fået at vide, at jeg er nærsynet. Hvis jeg bruger briller i et stykke tid, er der så chance for, at mit syn bliver bedre, så jeg ikke behøver at have dem på så ofte?

Svar: 

Der er ikke noget, der tyder på, at ens syn faktisk ændres af at bruge briller i en begrænset periode. Nærsynethed, eller myopi, skyldes øjets form. Enten er øjeæblet lidt for langt, eller hornhinden (den gennemsigtige hinde på øjet) er lidt for krum. Briller og kontaktlinser kan korrigere brydningsfejlen, men ikke årsagen. Der findes dog flere metoder, der kan 'forbedre' synet permanent, f.eks. operation for brydningsfejl. Hvis du ikke har lyst til at bruge briller, kan du overveje kontaktlinser. Der findes mange forskellige linsetyper, som kan bruges i forskellig tid ad gangen. Henvend dig til den lokale optiker, som med glæde vil rådgive dig om, hvilke kontaktlinser der passer til din styrke og din livsstil.

Kunne du bruge dette svar?

Vi anbefaler dig at søge professionel rådgivning, hvis du er bekymret for, om der er noget galt med dine øjne.

Book synsprøve

Søg efter flere svar:

Mere hjælp i butikken

Hvis du har brug for mere hjælp, kan du kontakte os ved at søge efter din nærmeste butik herunder. Du skal bare indtaste postnummer eller by.