Specsavers historie

  • Specsavers blev grundlagt i 1984 af Doug og Mary Perkins, som startede forretningen i deres ekstra soveværelse – på et bordtennisbord. Parret flyttede til Guernsey, efter de havde solgt en lille optikerkæde i vest England.

  • I starten af 1980’erne blev lovgivningen lempet, og for første gang blev det tilladt for optikere at reklamere for deres produkter og services. Doug og Mary brugte denne mulighed og åbnede deres første Specsavers ”Value for money” med kvalitetsoptikere i Guernsey og Bristol, og kort tid efter i Plymouth, Swansea og Bath.

  • Deres mål var at tilbyde en bred kollektion af stilfulde, moderne briller til overkommelige priser for alle. De ville også have, at firmaet skulle ses som en lige så pålidelig optiker som en lokal uafhængig optiker – men med den store indkøbskraft, som en landsdækkende kæde har. Med stor indkøbskraft følger nemlig store rabatter, som kan gives direkte videre til kunderne.

  • Specsavers er vokset voldsomt siden da, og har haft stor succes med joint venture-partnerskabet. I juli 1988 åbnede Specsavers butik nr. 100, nummer 200 åbnede i 1993, 300 i 1995, 400 i 2000, 500 i 2003, 600 i 2004 og 700 i 2005. Den første butik i Holland blev åbnet i 1997, den første svenske i 2004, Danmark og Norge blev koblet på i 2005, Finland i 2007 og Australien i 2008.

  • I de sidste 5 år er Specsavers blev kåret som ”most trusted brand” af Readers Digest/Det bedste. De nuværende kåringer ”Number one Choice For Eye tests” og ”Number One Choice For Contact Lenses” reflekterer Specsavers position som markedsleder.

  • Specsavers tilbyder mere end 2000 forskellige stel lavet af de senest nye high-tech materialer, inklusiv titanium og rustfrit stål. Briller fra FCUK, Red or Dead, Tommy Hilfiger, Missoni og Jasper Conran komplementerer kædens  egne designersortiment Osiris og Ultralight. Nye modeller bliver introduceret med jævne mellemrum for at være ajour med ændringer i mode og teknologi. Specsavers har egne brillelaboratorier – tre af de største i Europa – og det betyder, at de kan levere de seneste højteknologiske glas i høj volumen og til lave omkostninger.

  • Specsavers er også markedsleder, når det gælder kontaktlinser – med deres eget mærke Easyvision måneds- og dagslinser. Specsavers er også i front, når det gælder døgnlinser, hvor de sidder på mindst 40% (estimeret) af det engelske marked. Specsavers er med deres ”Lensmail Service” den største leverandør af kontaktlinseabonnementer i Europa.

  • Specsavers bliver ved med at vokse. Fra en stab på to medarbejdere arbejdende ved et bordtennisbord til mere end 500 ansatte på Specsavers hovedkontor i Guernsey. Virksomheden har mere end 1000 butikker i den engelske kanal, England, Irland, Holland, Sverige, Danmark, Norge, Spanien, Finland og Australien. Firmaet er også med succes gået ind på høreapparats- markedet – med introduktionen af mærket Hearcare.