Tre ting, du (måske) ikke vidste om solbriller

Et stel med glas, der beskytter dig mod solens stråler og forhindrer dig i at misse med øjnene. Det lyder helt enkelt og ligetil. Men er det nu også det? Solbriller fås i alle former og størrelser, fra pilot til oversized retro. Valget af solbriller handler mange gange rigtig meget om stil, men det bør ikke kun handle om dit look, eller hvad der er på mode lige nu. Solbriller handler i høj grad også om komfort, og ikke mindst om dit syn og din øjensundhed. 

Tre ting at huske på

1. Størrelse betyder noget 

Lad være med at vælge solbriller, der er for små. Huden omkring dine øjne er meget følsom og har som dine øjne brug for beskyttelse mod de skadelige UV-stråler.

Vælg derfor et par solbriller, der har den helt rigtige størrelse, så du er godt beskyttet mod solen.

2. Farvede glas er ikke bare farvede glas

Forskellige farver på glas har forskellige funktioner. Vidste du, at brune og grå solbrilleglas er anbefalet til kørsel? Og nogle farver passer perfekt til sport? Og så er det forresten en god ide at få dine solbriller polariserede, hvilket minimerer ubehaget ved blænding og refleksioner, som er særligt vigtigt på vandet eller i sneen.

Klar til nye solbriller?

Se vores aktuelle tilbud

Se mere

3. Lav styrke? Hold dig ikke tilbage

Har du lav styrke i dine briller og vælger derfor ikke at bruge solbriller med styrke? Sådan er der mange, der har det, og de accepterer i stedet et lettere sløret syn, når de bruger solbriller uden styrke. Men det er der ingen grund til. Det er ikke godt for dine øjne, og på lang sigt kan du komme til at opleve hovedpine og overbelastning af dine øjne. Det kan selvfølgelig også være farligt, hvis du bevæger dig ud i trafikken og ikke kan se helt klart. Men husk, at hvis du har brug for solbriller uden styrke, har vi også det. Alle vores solbriller fås både med og uden styrke, så du er sikker på altid at finde et par, der passer til dine behov.