6 tips til at køre sikkert

Hvis du har nedsat syn, skal du altid bruge kørebriller eller kontaktlinser, når du kører bil. Her er et par andre gode råd til sikker kørsel.

01

Hav altid et par ekstra kørebriller eller ekstra kontaktlinser med dig  

02

Vælg briller, der er bedre egnet til kørsel, som f.eks. store stel med tynde brillebroer, der giver et bredt synsfelt

03

Vælg brilleglas i plast eller polycarbonat, som er mindre tilbøjelige til at gå i stykker ved en ulykke

04

Tal med din optiker for at vælge den bedste flerstyrkebrille til kørsel  

05

Reducer refleksioner i stærkt lys med polariserede glas

06

Hold forruden ren, og sørg for, at der ikke er noget, der blokerer din udsigt

Kørebriller til dig

Når du er på farten, vil du så have dine briller til at skille sig ud eller en mere diskret stil? Uanset din stil har vi stel i forskellige farver, former og størrelser, der passer perfekt til dig.

Få svar på dine spørgsmål

Skal jeg fortælle optikeren, om jeg har kørekort og kører bil?

Din livsstil og dine fritidsaktiviteter kan påvirke brillerecepten og den type glas og stel, der passer til dig. En bilist, der ofte kører om natten, kan f.eks. have glæde af glas med antirefleksbehandling. Hvis du fortæller det til optikeren, vil du kunne blive tilbudt denne mulighed.

Jeg har problemer med at se ting i en del af synsfeltet, især når jeg kører bil. Hvad skal jeg gøre?

Et problem med synet i siderne skal undersøges ved en synstest hos en optiker. Din optiker kan undersøge synsfeltet og se, om du har problemer med nogen dele af synsfeltet, om det kun drejer sig om det ene øje eller begge øjne, hvor stort problemet er, og om der er risiko for, at det bliver værre. Hvis du synes, at problemet er opstået pludseligt, eller det påvirker din hverdag, skal du få det undersøgt hurtigst muligt. Få en aftale om en synstest og fortæl optikeren om symptomerne.

Hvad er UV-stråler?

UV-stråler er usynlige stråler, der primært kommer fra solen, men der findes også kunstige kilder til UV-stråler som f.eks. et solarium.

Der findes tre typer UV-stråler: UVA, UVB og UVC. Da ozonlaget stopper UVC-stråler fra at nå jordens overflade, anses UVA- og UVB-stråler for dem, der kan forårsage mest skade på både din hud og dine øjne.

Hvad er polariserede solbriller?

Polaroid solbriller er solbriller med polaroid glas, som har den egenskab, at de fjerner refleksioner fra horisontale overflader, som vejbaner, havets overflade o.lign. Polariserede solbriller er gode til bilkørsel, og mange foretrækker polaroid solbriller frem for solbriller uden polariserede glas.