Undgå disse fejltrin ved køb af solbriller

De fleste tænker mest af alt på stil, når de vælger solbriller. Men det vigtigste er faktisk at tænke på at beskytte dine øjne mod skadelige UV-stråler. Hvad skal du så være opmærksom på? Læs listen herunder for at undgå de mest almindelige fejltrin.

At købe solbriller uden optimal beskyttelse

Sollys indeholder mange forskellige typer af stråler, herunder usynlige stråler, som kaldes ultraviolette stråler (UV-stråler). Selvom små mængder af sollys kan være til gavn for din krop og sundhed, så kan hyppig eksponering for UV-stråling skade dit syn, især hvis du ikke beskytter dine øjne ordentligt. Det er derfor vigtigt at beskytte dine øjne så meget som muligt mod skadelige UV-stråler.

Det er derfor en god ide altid at have et par solbriller af god kvalitet og med den rigtige beskyttelse lige ved hånden.

At købe solbriller uden certificering

Farvede glas betyder ikke i sig selv, at solbrillerne har den nødvendige UV-beskyttelse. Det tror mange desværre. Og ja, du kan finde mange billige solbriller med UV-beskyttelse, men du bør sikre dig, at de også har 100% UVA- og UVB-beskyttelse. Du kan se, om solbrillerne har UV-beskyttelse ved at tjekke, om stellet har en CE- eller UV400-mærkning. CE-mærket betyder, at solbrillerne lever op til EUs sundheds-, sikkerheds- og miljøstandarder og beskytter dine øjne mod UV-stråler. Hos Louis Nielsen har alle vores solbriller selvfølgelig 100% UV-beskyttelse. 

Klar til nye solbriller?

Se vores aktuelle tilbud

Se mere

At købe solbriller uden hensyn til dine behov

Det er nemt at glemme at tænke på din livsstil, når du køber solbriller eller almindelige briller for den sags skyld. Men forskellige glas passer til forskellige situationer og skal derfor have overfladebehandlinger eller andre glastillæg, så de passer lige præcis til dig og din livsstil. Hvis du for eksempel kører meget i bil, har du brug for en anden type glas, end hvis du arbejer udenfor det meste af dagen. Du bliver ganske enkelt mest tilfreds med dit køb, hvis du vælger et par briller, der passer til din livsstil.