Er jeg for gammel til at bruge kontaktlinser?

Der er ingen aldersbegrænsning for brug af  kontaktlinser, som mange tror.  Faktisk kan et skifte fra briller til kontaktlinser være en praktisk løsning, når dit syn begynder at ændre sig med alderen.

Kontaktlinser giver mange praktiske fordele, men for nogle, som altid har brugt briller, kan det virke besværligt at skifte til  kontaktlinser.

Det kan være, at du synes, at det virker for svært, at du skal lære at sætte dem i og tage dem ud igen. Og du har måske en forestilling om, at dine øjne er blevet for gamle til  kontaktlinser. Men begge dele er forkerte. Kontaktlinser er for alle og for alle aldre.

I denne artikel forsøger vi at komme en af de mest udbredte misforståelser om kontaktlinser til livs: At man kan blive for gammel til kontaktlinser. Vi svarer også på, hvornår det er et godt tidspunkt at komme i gang med kontaktlinser.

Kan jeg være for gammel til kontaktlinser?

Det korte svar er nej.

I forhold til styrke er der intet, som forhindrer dig i at bruge kontaktlinser, når du bliver ældre, og dit syn naturligt ændrer sig. Der er masser af muligheder og typer af linser at vælge mellem, så der er helt sikkert  også  en løsning, der passer til dig.

Hos Louis Nielsen har vi kontaktlinser til 99% af alle styrker. Vores sortiment dækker +20,00 til -20,00, så vi har en kontaktlinse, der passer til stort set alle synsbehov. Det gælder også  de ændrede synsbehov, der typisk  kommer med alderen.

Når du bliver ældre, kan du for eksempel  opleve at få  tørre øjne, men der findes mange kontaktlinser, som modvirker tørhed.

Kort og godt: Din alder er ikke et problem.

Er det tid til at prøve kontaktlinser?

Lær at bruge kontaktlinser hos Louis Nielsen

Bestil en tid

Jeg er begyndt at skifte mellem briller med forskellige styrker. Er kontaktlinser stadig en mulighed for mig?

Absolut. Faktisk er kontaktlinser en praktisk løsning, hvis du bruger forskellige styrker.

I stedet for at skifte mellem forskellige briller til forskellige aktiviteter, kan du nøjes med én linse.

Flerstyrkelinser har nemlig flere styrker i en og samme  linse, så du ikke behøver at skifte mellem forskellige briller eller linser til at se på  kort og lang afstand.

Læs mere om flerstyrkelinser.

Kan jeg være for gammel til at lære at bruge kontaktlinser?

Det er hverken  svært eller kompliceret at lære at bruge kontaktlinser.

Det kan kræve lidt tid at vænne dig til at sætte  linserne i og tage dem ud igen,  men du kan helt sikkert lære det, hvis du gerne vil i gang med at  bruge kontaktlinser.

Det er vigtigt at huske på, at din optiker hjælper dig med at blive tryg  ved  dine kontaktlinser. Der er forskellige teknikker, du kan anvende, når linserne skal sættes  i og tages ud igen, og din optiker kan hjælpe dig med at finde en måde at gøre det på, der passer dig bedst.

Din optiker har allerede  hjulpet hundreder eller tusinder som dig med at komme i gang, og du behøver derfor ikke bekymre dig om din alder i forhold til at bruge kontaktlinser. 

Kan det påvirke min livsstil at skifte til kontaktlinser?

Generelt kan kontaktlinser gøre din hverdag lettere og mere behagelig.

Link til artikel: Passer kontaktlinser til en aktiv livsstil?

Der er et par ting, du skal lære, som for eksempel  at sætte linserne i og tage  dem ud igen og selvfølgelig at håndtere kontaktlinserne hygiejnisk korrekt. Du skal også huske at tage endagslinserne ud, inden du går i seng, men at bruge linser er  ikke en større  forandring i din hverdag. For de fleste bliver kontaktlinserne hurtigt en vane, som de ikke bruger meget tid eller energi på.

I øvrigt kan du sagtens bruge både briller og kontaktlinser.  Det gør mange, så. selvom du ikke har lyst til  at gå med kontaktlinser hele tiden, er de være et praktisk alternativ til dine briller.

Kan jeg være for ung til at bruge kontaktlinser?

I forhold til kontaktlinsernes styrke er der intet, der bør forhindre børn i at bruge kontaktlinser.

Fra et sundhedsmæssigt perspektiv er der heller ikke noget 'farligt' eller skadeligt ved at bruge kontaktlinser som barn. Så længe du bruger dem rigtigt.

Det er den vigtige skelnen: Du skal være gammel nok til at håndtere linserne sikkert og med den nødvendige omhu. Du skal selv kunne sætte linserne i og tage dem ud igen. Du skal også kunne håndtere linserne hygiejnisk korrekt.

Der bør altid være en forælder til at overvåge brugen af kontaktlinser. Især i opstartsfasen.

Det er vores erfaring, at 8 år er en god alder at starte med kontaktlinser. Nogle børn kan muligvis begynde tidligere, nogle skal måske være en smule ældre. Det afhænger af det enkelte barn. Tal med din optiker om, hvordan du som forældre kan vurdere, hvornår dit barn er klar til kontaktlinser.

Der er ingen tvivl om, at kontaktlinser kan være praktiske i børns dagligdag, for eksempel til leg, sport og andre fysiske aktiviteter. Men sikkerhed og øjnenes sundhed bør naturligvis altid være førsteprioritet.

Læs mere om børn og kontaktlinser.