Hvad er tørre øjne?

Tørre øjne opstår, når øjnene ikke producerer nok tårer, eller når tårerne fordamper for hurtigt.

Symptomer

Mange mennesker er påvirket af ubehag, der forårsages af tørre øjne. Symptomerne kan variere fra meget milde til alvorlige, som reducerer livskvaliteten. Tilstanden påvirker normalt begge øjne. Symptomer på tørre øjne kan være:

  • Røde øjne
  • En følelse af tørhed eller grynethed i øjnene
  • Ømhed eller træthed i øjnene
  • Øjne, der løber i vand
  • Sløret syn, der forbedres, når du blinker

Få svar på dine spørgsmål

Hvorfor bliver mine øjne tørre, når jeg har brugt en computer i længere tid?

Computerbrugere har en tendens til at blinke mindre, hvilket får øjnene til at føles tørre. Det er især tilfældet, hvis man arbejder på et kontor med aircondition, som også har en udtørrende virkning. En måde at løse problemet på kan være at prøve at huske at blinke, hver gang du trykker på mellemrumstasten.

Hvor mange timer om dagen bør man bruge kontaktlinser?

Det afhænger i en vis grad af dine øjne, og optikeren vil kunne fortælle dig, hvad der er bedst i dit tilfælde. Som tommelfingerregel bør du højst have kontaktlinserne på, indtil dine øjne virker irriterede og tørre. Hvis du bruger dem længere, kan dine øjne blive røde og øge risikoen for infektion. Hvis du mærker ubehag, når du har kontaktlinser på, skal du tage dem ud hurtigst muligt, rense dem grundigt og sætte dem i igen. Hvis de fortsætter med at genere, skal du tage dem ud med det samme og henvende dig til optikeren hurtigst muligt. Der er muligvis ikke noget problem, men det er alligevel bedst at få det undersøgt.