Almindelige købsvilkår

Almindelige købsvilkår

Vi beder dig om at læse vores almindelige købsvilkår igennem før du køber produkter fra www.louisnielsen.dk, da disse købsvilkår gælder for samtlige produkter, Louis Nielsen tilbyder fra hjemmesiden.

Vi vil fremhæve, at når du bestiller produkter fra www.louisnielsen.dk accepterer du at være underlagt disse købsvilkår. Vi anbefaler at du gemmer en kopi af vores købsvilkår.


1 - Generelle bestemmelser

1.1
Disse almindelige købsvilkår inkluderer Louis Nielsen retningslinjer for returret, der også er gældende for alle bestillinger der foretages online via www.louisnielsen.dk (”Hjemmesiden”).

1.2
De varer og tjenester som tilbydes på Hjemmesiden er gjort tilgængelige af Louis Nielsen A/S inklusive datterselskaber, moderselskaber og datterselskaber af disse (fælles defineret som ”Specsavers”).

1.3
Når du bestiller på Hjemmesiden, bliver du bedt om at vælge en Louis Nielsen butik i Danmark, og det er denne butik indenfor Specsavers som bliver anset som din aftalepart for købet. Kontaktoplysninger for aftaleparten findes på din elektroniske bekræftelse som sendes, når ordren er modtaget (”Ordrebekræftelsen”).

1.4
Såfremt du har spørgsmål til en ordre eller Hjemmesiden, så kontakt venligst Louis Nielsen A/S kundeservice på email: ecommerce@louisnielsen.dk eller telefon: 70 13 01 11.

1.5
I forbindelse med bestilling af briller og kontaktlinser via Hjemmesiden, bedes du bruge data fra en personlig synstest fra en autoriseret kontaktlinseoptiker/optometrist eller øjenlæge gældende for de briller eller kontaktlinser, du ønsker at bestille. Din synstest må – af hensyn til din øjensundhed – ikke være mere end 1 år gammel for kontaktlinser og 2 år gammel for briller.

1.6
I forbindelse med bestilling af kontaktlinser via Hjemmesiden er det vigtigt, at du oplyser dine kontaktlinsestyrker – ikke dine brillestyrker. Der er ofte en lille forskel mellem kontaktlinse- og brillestyrkerne, og du bør kontakte din optiker eller Louis Nielsen Kundeservice, hvis du er i tvivl.

1.7
Når du bruger kontaktlinser, anbefaler både vi og Sundhedsstyrelsen, at du får dine øjne undersøgt med kontaktlinserne på mindst én gang årligt hos en autoriseret kontaktlinseoptiker/optometrist. Ved denne årlige kontaktlinsekontrol vurderer optikeren bl.a. øjets strukturer/sundhed og kontaktlinsernes pasform. Derudover får optikeren en samtale med dig om din synsoplevelse med kontaktlinserne på, og om du er tilfreds med komforten og håndteringen af dine kontaktlinser. Til slut vurderes det, om dine nuværende kontaktlinser er optimale, eller om det kan anbefales at skifte til en anden og bedre linsetype.

1.8
I forbindelse med bestillingen bekræfter du, at

 • du ved, hvordan du skal håndtere, pleje/rense og opbevare dine kontaktlinser
 • du er indforstået med, at fejlagtig brug af kontaktlinser kan forårsage skader på dine øjne og i værste fald være synstruende
 • du er indforstået med ikke at bruge kontaktlinser, hvis du bliver syg (forkølelse, influenza, allergi o.lign.)
 • du er indforstået med straks at tage kontaktlinserne ud og kontakte din kontaktlinseoptiker/optometrist såfremt der opstår pludseligt nedsat syn, smertefulde røde øjne, puds/sekret i øjnene, øget lysfølsomhed eller andre former for ubehag.


2 – Købet

2.1
Når du handler på Hjemmesiden kan du enten lave en engangsordre på briller eller kontaktlinser. Louis Nielsen sender kun produkter til Danmark, og fx ikke Grønland eller Færøerne.

2.2
Når du har afgivet din ordre for det ønskede køb, modtager du en email fra Louis Nielsen, hvor vi bekræfter, at vi har modtaget din ordre. Ordrebekræftelsen indeholder blandt andet information om ordren og ordrenummer. Du får i Ordrebekræftelsen eller i en ny email en bekræftelse, når betalingen for varen er registreret og ordren behandles af Louis Nielsen (”Leveringsbekræftelse”). Købet betragtes som gennemført når Louis Nielsen har registreret betalingen. Du får en email mere, når varen sendes (”Bekræftelse på varen er sendt”). Louis Nielsen er kun forpligtet til at levere produkter, som er bekræftet igennem Leveringsbekræftelsen.

2.3
Såfremt nogle af dine bestilte produkter ikke er tilgængelige eller der opstår andre problemer med din ordre, vil du blive informeret herom på email.

2.4
Såfremt nogle af dine bestilte produkter ikke er tilgængelige, vil Louis Nielsen kunne tilbyde dig et erstatningsprodukt af tilsvarende kvalitet og pris. Såfremt Louis Nielsen ikke har mulighed for at tilbyde din andre produkter eller såfremt du ikke ønsker et erstatningsprodukt, vil Louis Nielsen tilbagebetale de indbetalte beløb inden 5 hverdage fra vi modtog din ordre. Louis Nielsen tilbagebetaler beløbet på samme måde som du anvendte ved købet.

2.5
Du kan følge statussen på din ordre under ”Min konto” på Hjemmesiden.


3 - Min konto

3.1
Du kan benytte ”Min konto”-funktionen til at kontrollere status på aktuelle ordrer og placere nye ordrer, uden at du skal udfylde dine kontaktoplysninger mv. hver gang.

3.2
Første gang du handler på Hjemmesiden skal du udfylde et online skema for at blive registreret som kunde hos os. De oplysninger du giver, bliver tilgængelige for Louis Nielsen, og du kan når som helst opdatere dem i «Min konto». Louis Nielsen benytter ikke de opgivede personoplysninger til andet end i henhold til vores politik om beskyttelse af personlige oplysninger.

3.3
Du er selv ansvarlig for at beskytte og håndtere dit kodeord på en ansvarsfuld måde og at tage rimelige forholdsregler for at holde det fortroligt.


4 - Priser

4.1
Priserne på Hjemmesiden er inklusive moms. Eventuelle fragtomkostninger angives på Hjemmesiden og i ordreskemaet, så du får oplyst beløbet inden du afgiver din ordre. Prisen som anføres for et produkt, er den som gælder ved oprettelsen af ordren med undtagelse af åbenlyse fejl. Priserne på Hjemmesiden kan ændres, men ændringerne vil ikke påvirke ordrer, som du allerede har modtaget en Leveringsbekræftelse på fra Louis Nielsen.

4.2
Produkterne Louis Nielsen tilbyder på Hjemmesiden kan blive berørt af andre kampagner end kampagner i Louis Nielsens fysiske butikker.

4.3
Er du medlem af Sygeforsikring Danmark, kan du få tilskud til briller og linser købt hos Louis Nielsen. Indrapporteringen til Sygeforsikring Danmark er enkel. Når du har modtaget dine varer fra Louis Nielsen, medfølger en kvittering for købet. Denne og din oprindelige synstest skal du indsende til Sygeforsikring Danmark, der sørger for at du får det tilskud du er berettiget til. Læs mere om processen på www.sygeforsikring.dk/din-regning.


5 - Dit ansvar som kunde

5.1
Du forpligter dig til at følge alle brugsanvisninger som følger med produkterne du køber på Hjemmesiden, samt de anvisninger du får af din optiker eller Louis Nielsen.

5.2
Ved at oprette en ordre bekræfter du at:

 • Du har gyldig og gældende synstest som er udarbejdet af en optiker eller øjenlæge for de produkter du bestiller
 • Den information du angiver om dine øjnes svarer til informationen i din nuværende synstest
 • Du kender ikke til noget som kan medføre at de produkter du bestiller ikke skulle være passende for dig
 • Du oplever ikke noget ubehag med de kontaktlinser eller briller du anvender ved bestillingstidspunktet
 • Din ordre som afgives via Hjemmesiden udgør en bestilling på produkter til dig og opfylder dine personlige behov og ikke nogen andres
 • Du har juridisk kompetence til at indgå en bindende aftale


6 – Levering og kontrol af produkter

6.1
Ved at logge ind på «Min konto» på Hjemmesiden kan du se alle dine gennemførte ordrer og status på disse.

6.2
Produkterne sendes så snart som mulig med sædvanlig post til den adresse du har angivet.

6.3
Vores mål er at sende alle produkter inden 5 dage fra Ordredato. Med forbehold for forsinkelser som ligger udenfor Louis Nielsens kontrol vil den totale leveringstid ikke overstige 30 dage.

6.4
Vi beder dig kontrollere produkterne så snart som muligt, efter at du har modtaget dem for at afdække eventuelle skader, fejl eller mangler. Såfremt du får problemer med produktet, skal du ikke bruge det, men returnere det som beskrevet i Louis Nielsens retningslinjer for retur.


7 - Retningslinjer for personoplysninger

7.1
Louis Nielsen behandler dine personoplysninger efter vores retningslinjer for beskyttelse af personoplysninger. Vi beder dig læse dem igennem, så du forstår hvordan Louis Nielsen bruger og behandler dine personoplysninger. Du må acceptere vilkårene i vores retningslinjer for beskyttelse af personoplysninger for at vi kan indhente og bruge dine personoplysninger i forbindelse med markedsføring.


8 - Afbestilling

8.1
Når Specsavers har modtaget din ordre kan du ikke afbestille den, men du kan altid returnere dine produkter i overensstemmelse med vores retningslinjer for retur.


9 - Retur og fortrydelsesret

9.1
Du kan fortryde dit køb af kontaktlinser op til 14 dage efter, du har modtaget leveringen. Du kan udøve den førnævnte fortrydelsesret ved at sende den udfyldte formular til fortrydelse (se nedenfor) eller ved at afgive en entydig erklæring til Louis Nielsen.

9.2
Såfremt du vil returnere dine modtaget kontaktlinser eller briller kan du kontakte kundeservice på email: ecommerce@louisnielsen.dk eller telefon: 70 13 01 11, som vil sende dig en returseddel.
Returner din pakke ved at:

 • Sende pakken til Louis Nielsens kundeservice (adressen findes på retursedlen) eller
 • returner til nærmest Louis Nielsen butik i Danmark.

De returnerede produkter skal være i samme stand, som da du modtog dem. Hvis du returnerer dine kontaktlinser via post, betaler du for returomkostningerne.

Louis Nielsen foretager tilbagebetaling af købesummen så snart vi har modtaget dine returnerede produkter og senest efter 30 dage.

9.3
Fortrydelsesretten er dog udelukket for briller a) som Louis Nielsen har produceret i overensstemmelse med de specifikationer, du har givet dig selv, og b) briller, der er specielt fremstillet til dig og derfor er af personlig karakter. Bestemmelserne i a) og b) inkluderer også briller med styrke. For at undgå tvivl ændrer ovennævnte ikke dine øvrige lovmæssige rettigheder ved forbrugerkøb, hvis produkterne ikke er i overensstemmelse med aftalen.

9.4
Med KompletTilfreds tilbyder vi dig 3 måneders tilfredshedsgaranti på briller fra Ordredatoen, så kontakt kundeservice eller nærmeste Louis Nielsen butik i Danmark. Hvis du returnerer dine briller via post, betaler du for returomkostningerne.


10 - Ændringer i vores almindelige købsvilkår

10.1
Louis Nielsen forbeholder sig ret til at ændre i disse Almindelige Købsvilkår som følge af ændrede markedsforhold som berører vores virksomhed, tekniske fremskridt, ændrede betalingsmåder, ændringer i relevant lovgivning samt ændringer i vores systemfunktioner.

10.2
Dit køb omfattes af de almindelige købsvilkår som var gældende på det tidspunkt du oprettede ordren hos os, med mindre:

- købsvilkårene eller øvrige retningslinjer ændres som følge af myndighedsbeslutning eller afgørelse fra en domstol (hvilket fører til at ændringerne også gælder for allerede indsendte bestillinger); eller
- dersom vi underretter dig om ændringer i disse købsvilkår eller øvrige retningslinjer, før vi sender ordrebekræftelsen til dig (med mindre du meddeler os det modsatte inden syv arbejdsdage fra du modtog leverancen).


11 - Kontakt os

Dersom du har spørgsmål eller synspunkter knyttet til materiale som er angivet på vores Hjemmeside beder vi dig kontakte:
Louis Nielsen A/S
Indkildevej 2A
9210 Aalborg
Email: ecommerce@louisnielsen.dk
Telefon: 70 13 01 11


12 - Tvist

Tvist ved fortolkning af eller anvendelsen af denne aftale skal afgøres af dansk domstol og efter dansk lovgivning.


Standardfortrydelsesformular
(denne formular udfyldes og returneres kun, hvis fortrydelsesretten gøres gældende)

- Til Louis Nielsen A/S, Indkildevej 2A, 9210 Aalborg:

- Jeg/vi (*) meddeler herved, at jeg/vi (*) ønsker at gøre fortrydelsesretten gældende i forbindelse med min/vores (*) købsaftale om følgende varer (*)/levering af følgende tjenesteydelser (*)

- Bestilt den (*)/modtaget den (*) - Forbrugerens navn (Forbrugernes navne)

- Forbrugerens adresse (Forbrugernes adresse)

- Forbrugerens underskrift (Forbrugernes underskrifter) (kun hvis formularens indhold meddeles på papir)

- Dato

(*) Det ikke relevante udstreges