Passer kontaktlinser til mit syn og mine øjne?

Hvis du har problemer med dine øjne, er du måske i tvivl, om kontaktlinser er en mulighed for dig. Heldigvis  findes der mange forskellige linser, så der er en god chance for, at du kan finde kontaktlinser, der passer til dig og dit syn.

Hvis du har brugt briller gennem mange år og aldrig har prøvet kontaktlinser, kan det være, at du er usikker på, om kontaktlinser passer til dine øjne og dine synsproblemer. Men det er desværre en udbredt misforståelse , at kontaktlinser kun er for de få.

I denne artikel kan du blive klogere på det store udvalg af kontaktlinser, du kan vælge mellem. Og den gode nyhed er, at næsten alle kan bruge kontaktlinser.

Kan jeg bruge kontaktlinser?

Hos Louis Nielsen tilbyder vi kontaktlinser til 99% af alle styrker fra +20,00 til -20,00. Det betyder, at vi har kontaktlinser til stort alle  og højst sandsynligt også til dig og dit synsbehov.

Se udvalg af kontaktlinser.

Næsten alle kan bruge kontaktlinser, og næsten alle kan finde en linse, der passer til deres behov. Det gælder uanset syn, øjne, alder og livsstil.

Og det betyder heller ikke noget, om du har brugt briller i mange år, eller om du lige har opdaget, at du har brug for hjælp til dit syn. Kontaktlinser er for alle.

Vil du prøve kontaktlinser?

Lad vores optikere hjælpe dig

Bestil en tid

Er kontaktlinser en mulighed, hvis jeg bruger forskellige styrker?

Mange bruger forskellige briller i forskellige situationer. For eksempel et par til at se på kort afstand og et par til at se på lang afstand.

Hos Louis Nielsen møder vi mange, som tror, at kontaktlinser ikke er en mulighed for dem, fordi de bruger briller med forskellige styrker. Det er heldigvis ikke et problem. Faktisk kan du vælge mellem en lang række flerstyrkelinser, der har flere styrker i en og samme linse, så du kan se på alle afstande og derfor ikke har brug for et ekstra par briller. 

Hvad er kontaktlinser med flerstyrke?

Flerstyrkelinser er en effektiv og praktisk løsning til dig, som er vant til at skifte mellem forskellige briller med forskellige styrker. Med flerstyrkelinser får du nemlig dine synsbehov dækket i en og samme linse.

Læs mere om flerstyrkelinser.

Er kontaktlinser en mulighed, hvis jeg lider af synsproblemer?

Kontaktlinser er et populært valg i alle aldre og til alle slags livsstile, fordi de kan korrigere for en lang række af de mest almindelige synsproblemer, som for eksempel:

  • Myopi (nærsynethed)
  • Hyperopi (langsynethed)
  • Presbyopi (naturligt synstab på grund af alder)
  • Astigmatisme/bygningsfejl (en torisk linse kan korrigere astigmatisme)

Hvis du lider af tørre eller følsomme øjne, har du måske hørt, at kontaktlinser ikke er en god ide, men det er faktisk en misforståelse. Kontaktlinser af silikone-hydrogel er et eksempel på linser, som tillader mere gennemstrømning af  ilt  til  hornhinden.

Generelt er der ingen grund til at udelukke brug af kontaktlinser på grund af øjenproblemer, for i langt de fleste tilfælde findes der en løsning til alle synsbehov. 

Kan jeg skifte mellem at bruge briller og kontaktlinser?

Ja, kontaktlinser er ikke enten eller, men kan sagtens kombineres med brug af briller.

Mange bruger kontaktlinser, når de for eksempel dyrker sport eller er aktive udenfor. Og der er mange andre situationer i hverdagen, hvor kontaktlinser også er mere praktiske end briller.

Derfor kan du vælge et abonnement, hvor du modtager 30 eller 60 par endagslinser til en 90 dages periode, hvilket er en optimal løsning, hvis du bruger linser regelmæssigt, men ikke hver dag.

Læs mere om fordelene ved abonnement på kontaktlinser.

Jeg er i tvivl, om kontaktlinser passer til mig. Hvad skal jeg gøre?

I løbet af de seneste år har kontaktlinser og teknologien bag forbedret sig markant, og i dag er der mange forskellige linser at vælge mellem. Der er derfor en god chance for, at der også findes nogle kontaktlinser, der passer til dig.

Hvis du overvejer kontaktlinser, så tag en snak med en optiker, som kan hjælpe dig med at finde en løsning, der passer til dit syn og dine øjne.

Er det svært at sætte kontaktlinser i?

Det kan tage lidt tid at vænne sig til at sætte kontaktlinser i, men lad det ikke holde dig fra at prøve kontaktlinser. Alle kan lære at bruge kontaktlinser, også børn.

Når du starter med at bruge kontaktlinser, får du hjælp af din optiker til at komme godt i gang, både  med at sætte linserne i og tage dem ud igen. Og det bliver hurtigt en del af din daglige rutine, når du først har vænnet dig til det.