Synstest til kontaktlinser: 3 ting at huske på

01

Vores optikere udfører en grundig test af dine øjne og dit syn. De gennemgår resultaterne af undersøgelsen med dig og spørger ind til, hvordan du gerne vil bruge kontaktlinser, så du kan få de kontaktlinser, der passer bedst til din livsstil og dine behov. Du har selvfølgelig også mulighed for at prøve kontaktlinserne på.

02

Hvis du beslutter dig for, at kontaktlinser er det rigtige for dig, får du en opfølgende aftale med din optiker for at kontrollere eller tilpasse dine kontaktlinser, hvis det er nødvendigt.

03

Du kan købe dine kontaktlinser i alle vores butikker eller tegne et abonnement på kontaktlinser. Vores abonnement giver dig gratis levering til din dør og selvfølgelig til den bedste pris. Som en del af dit abonnement kan du hver andet år også få et gratis sundhedstjek af dine øjne, når du kommer til kontrol af dine linser.

Få svar på dine spørgsmål

Jeg overvejer at skifte fra briller til kontaktlinser. Er der risiko for, at det vil give mig problemer?

Det er svært at sige, om du vil få problemer ved at skifte fra briller til kontaktlinser, men der er nogle, som oplever problemer ved brug af kontaktlinser. Det er bl.a.: Allergikere, hvor allergi påvirker øjnene meget. Personer, der arbejder i omgivelser med meget støv og mange kemikalier. Personer med en overaktiv skjoldbruskkirtel. Personer med ukontrolleret diabetes. Personer med alvorlig gigt. Personer med meget tørre øjne. Få en kontaktlinseundersøgelse hos din optiker for at finde ud af, om du kan bruge kontaktlinser, og hvis det er en mulighed, så lav en aftale om at få kontaktlinser i en prøveperiode.

Kan jeg bruge kontaktlinser, selvom jeg aldrig har gjort det før?

Kontaktlinser fås til flere styrker end nogensinde før, og det betyder, at der er flere og flere, der kan bruge dem.

Din optiker kan hjælpe dig med at finde ud af, om du kan bruge kontaktlinser, og hvilken type kontaktlinse, der passer til dig. Du får også mulighed for at prøve kontaktlinserne, før du køber dem.

Hvor længe tager det at vænne sig til kontaktlinser?

Du skal starte med nogle få timer om dagen og gradvist øge den tid, du bruger dine kontaktlinser. Det kan nogle gange tage op til fjorten dage, før du når op på den maksimale brugstid, når du bruger hårde, iltgennemtrængelige kontaktlinser, mens det som regel går meget hurtigere med bløde linser.

Det er meget vigtigt, at du renser og passer godt på kontaktlinserne for at undgå skader på både øjne og linser. Følg altid de instrukser, du har fået af optikeren, og gå til regelmæssig kontrol.