Find dine brilleglas

Dit valg af brilleglas afhænger i høj grad af dine synsbehov. Klik på fanerne herunder og få mere at vide om de forskellige typer glas.

Forskellige typer enkeltstyrkeglas

Standard

Standard enkeltstyrkeglas af høj kvalitet, som giver dig et klart syn på alle afstande, men der kan være enkelte perifere områder i glasset med blødt fokus.

Lifestyle - SuperDrive

Få et klarere syn og holdbarhed med vores mest avancerede enkeltstyrkeglas.

Få mere at vide

Lifestyle - SuperDigital Boost

Premium tilpassede enkeltstyrkeglas til din digitale livsstil.

Få mere at vide

Få svar på spørgsmål om enkeltstyrkeglas

Hvordan virker briller?

Briller virker ved at korrigere for den synsfejl, du måtte have.

Er du fx langsynet, har du problemer med at se ting på nær afstand. Her skal du have briller med konvekse brilleglas, som buer udad (plusstyrke) og korrigerer for, at din øjnes fokus samles bag nethinden og ikke på selve nethinden, som det er tilfældet med et normaltseende øje.

Er du derimod nærsynet, har du svært ved at se klart på afstand. Her fungerer briller ved at have konkave brilleglas, der buer indad (minusstyrke) og korrigerer for, at øjets fokus samles foran nethinden.

Du kan også have en bygningsfejl, som betyder, at der er uregelmæssigheder på din hornhinde, som giver dig synsforstyrrelser. Du kan godt være enten langsynet eller nærsynet og samtidig have en bygningsfejl. En bygningsfejl korrigeres for ved hjælp af briller med specialkurvede glas – også kaldet toriske brilleglas.

Hvor ofte bør jeg få nye briller?

Du bør som minimum få nye briller, hvis dit syn ændrer sig og kræver ny styrke i dine brilleglas.

Vi anbefaler, at du får dit syn tjekket mindst én gang om året, hvis du i forvejen bruger briller, således vi hele tiden sikrer, at dit syn er sundt og skarpt.

Briller er i dag mere end blot et hjælpemiddel - det er også et fashion statement - og derfor får mange løbende nye briller, selvom deres syn er det samme.

Jeg er nærsynet. Hvad er de bedste brilleglas til mig?

Brilleglas til nærsynede er konkave eller tykkere i kanten, og indtil for ikke så længe siden fik de brugerens øjne til at virke mindre. Takket være nye materialer med større tæthed kan teknikerne nu gøre disse glas tyndere. Denne type glas kaldes højtbrydende glas.

Jeg er langsynet. Hvad er de bedste brilleglas til mig?

Brilleglas til langsynede er konvekse eller tykkere i midten, og indtil for ikke så længe siden fik de brugerens øjne til at virke større. Takket være nye materialer kan teknikerne nu gøre disse glas fladere på forsiden, så glassene bliver lettere og forstørrer øjnene mindre. Denne type glas kaldes asfæriske glas.