Alt du behøver at vide om UV

Solbriller handler ikke kun om stil og komfort, de beskytter også dine øjne mod skadelige UV-stråler. Ultraviolette stråler kan inddeles i tre forskellige grupper - UVA, UVB og UVC. De kan hver især skade din hud, selvom du faktisk ikke mærker noget til det, når det sker.

UVA er den mest almindelige stråle og samtidig den, som trænger dybest ind i huden. Den er kendt som stråling med 'lang bølgelængde' og udgør størstedelen af solstråler, der rammer jordens overflade. Denne form for UV-stråling er tilstede året rundt, ikke kun om sommeren, og kan også trænge gennem glas og skyer. Det er derfor vigtigt at huske beskyttelse mod solen hele året. UVB-stråler er klassificeret som stråling på mellemlang bølgelængde og er typen af stråling, der bidrager til solbrændthed, solskoldning og hudkræft. 

100% beskyttelse til dine øjne

Det vigtigste at holde øje med, når du køber solbriller, er om de har CE-mærket. Om du køber billige eller dyre designersolbriller er selvfølgelig helt op til dig, men uanset hvad du vælger, så beskyt dine øjne 100% mod skadelige UV-stråler.

Klar til nye solbriller?

Se vores aktuelle tilbud

Se mere

Farvede og polariserede glas

Hvad er polariserede glas? Polariserede glas er designet til at reducere genskin fra lysreflekterende overflader som vand, glas eller sne, og så beskytter de naturligvis også dine øjne mod skadelige UV-stråler. Det er vigtigt ikke at forveksle polariserede glas med farvetonede glas. Polariserede solbriller har en behandling af glasset, der ændrer den måde, som lyset rammer dine øjne. Denne slags glas har evnen til at fjerne refleksioner og blænding fra solen. De er derfor perfekte, når man kører bil. Mange foretrækker solbriller med polariserede glas frem for solbriller uden polarisering.