Behov for nye briller? Sådan ved det du

De fleste af os tænker ikke rigtig over vores syn, medmindre noget ændrer sig.

Vi har travlt med at leve, det er klart. Men dine øjne er faktisk meget gode til at fortælle os en masse om dit generelle helbred. Det er også vigtigt at overveje, at forældet brillestyrke kan belaste dine øjne og give hovedpine. Så hvordan ved du, hvornår det er tid til at få nye briller? Lad os finde ud af det.

Vi anbefaler en synstest hver 24. måned

Ja, hvert andet år. Det lyder måske af meget, især hvis du ikke føler, at dit syn har ændret sig mærkbart. Men for at sikre, at dine øjne er sunde og raske så længe som muligt, er det vigtigt at få dem testet hver 24. måned. Og husk, jo længere du venter, jo længere du bruger de "forkerte briller", desto sværere er det at vænne sig til nye.

Resultatet kan være hovedpine og træthed. Og faktisk kan dine øjne også vise tegn på mere problematiske dele af din øjensundhed såsom diabetisk nethindeforandring, grøn stær og AMD. Symptomerne på disse tilstande er ikke altid tydelige, så regelmæssige synsprøver er en væsentlig del af at passe på dit helbred. Så aftal et tidspunkt til en synstest. 

Behov for nye briller?

Se Louis Nielsens sortiment af flerstyrke kvalitetsglas her 

Læs mere

Har dine behov ændret sig?

Meget kan ske på to år. Du bruger måske mere tid foran diverse skærme, eller du har skiftet til et job, som ligger længere væk og derfor kræver, at du kører mere. Sådanne forandringer, uanset hvor store eller små de er, har indflydelse på dit syn, ligesom de påvirker andre aspekter af dit liv. Du kan f.eks. have brug for glas, der er optimeret til skærmarbejde, hvis du har svært ved at læse på dine digitale enheder. Og hvis du allerede bruger flerstyrkeglas, har du måske brug for at få justeret specifikationerne efter dine skiftende behov. Kort sagt kan nye briller hjælpe dig til at få mest muligt ud af dit liv.

Almindelige symptomer, du skal holde øje med

Så hvilke symptomer skal du være på udkig efter? Godt spørgsmål. Vi har samlet nogle oplysninger om forskellige symptomer for at hjælpe dig på vej. Det er altid godt at vide, hvordan sunde og raske øjne føles, så hvis dine øjne ikke føles helt på toppen, ved du, hvad du skal holde øje med, hvad du kan gøre, og hvornår du skal søge hjælp. Nogle af de mest almindelige symptomer er hovedpine, tørre øjne og træthed. Du kan også bemærke, at du har svært ved at se genstande i én del af dit syn, eller at du har problemer med at koncentrere dig. Hvis du oplever nogle af disse symptomer, kan det være tid til at få nye briller. Og husk, at det at kunne kigge langt og læse ikke altid følges ad – selvom du ser fint på den ene afstand, men ikke på den anden, er der ikke en god grund til at udskyde din næste synstest.