Derfor er skærmbriller en god idé

Det konstante skift mellem at se på skærmen og på personer omkring dig, når du er på kontoret, kan være årsag til ekstra belastning - især af dine øjne. Selvom der er mange personlige interaktioner på et kontor, så foregår en stor del af vores arbejde, som for eksempel møder, online, og dermed bruges mange timer på at arbejde foran en skærm.  

Hvis du oplever belastning af dine øjne, når du arbejder foran en skærm, er du bestemt ikke alene. Forskellige studier viser, at op til 75% eller flere brugere af computere oplever symptomer, der relaterer til synet, herunder øjenbelastning, hovedpine, irritation af øjnene, sløret syn og nakke- eller rygsmerter (Kilde: SuperReaders Whitepaper). Selvom overbelastning af øjnene er en midlertidig og sjældent skadelig tilstand, så er det et generende symptom, der kan forstyrre din produktivitet og dit velvære. Nogle almindelige udløsende faktorer er læsning, computerarbejde, koncentrationsarbejde og konstant fokus og genfokus med øjnene - og så selvfølgelig, hvis du ikke har de rigtige briller. 

Sådan bekæmper du øjenbelastning

Der er heldigvis ingen grund til ikke at gå på arbejde på grund af øjenbelastning, da det er muligt at minimere de symptomer, du får på øjenbelastning og anstrengelse af øjnene, når du bruger en computer. Øjnene arbejder hårdere, når de skal se tæt på end længere væk. Prøv derfor at anbringe skærmen en arms længde væk, hvis du har en stationær computer. Det er også vigtigt at være opmærksom på blænding - mange moderne mobiler og bærbare har glasskærme med enestående billedkvalitet, men de afgiver samtidig en intens blændig, som kan forværre synet.

Hvis du bruger en enhed med glasskærm, så prøv anvende et mat filter til skærmen. De fleste undervurderer ofte, hvor stor en forskel en pause kan gøre for øjnene, så husk at give dine øjne et hvil! Tag en pause hvert 20. minut ved at kigge på en genstand længere væk i 20 sekunder. At lade øjnene se på afstand giver dem en mulighed for at slappe af.

Er du i tvivl, om du har de rigtige skærmbriller?

Se vores SuperDigital Focus 123

Se mere

De rigtige brilleglas

Hvis du allerede bruger briller, tænker du måske ikke over, at dine briller kan være årsag til overbelastning af dine øjne. Men at få de rigtige skærmbriller er vigtigt, og computer- eller skærmbriller med flerstyrkeglas er specielt designet til at gøre dit arbejdsliv mere komfortabelt. De har et meget bredere synsfelt, som passer perfekt til synsafstanden ved dit skrivebord. At flytte hovedet konstant for at skifte fokus kan også belaste din ryg og nakke gennem dagen. Brilleglas med de rigtige styrker, det rigtige sted i brillen gør, at du kan sidde mere oprejst og undgå at falde sammen.

Skærmbriller er tænkt som et ekstra par briller. På grund af deres synsfelt er de ikke egnede til at pendle med, da de ikke har styrke til at se på afstand som almindelige flerstyrkeglas.