Hvilke er de bedste flerstyrkeglas? ​

De bedste flerstyrkeglas er naturligvis dem, der matcher dine præcise behov. Men hvilke er det? Og bruger du dem allerede i dag? Læs dette, og hjælp din optiker til at hjælpe dig.

Som du sikkert ved, indeholder flerstyrkeglas mere end én styrke. Dette gør livet lettere for brugeren, som ikke behøver konstant at skifte briller eller tage dem af og på i løbet af dagen for at fokusere på forskellige afstande. Og det er her, historien kunne være slut. Men da vi alle er forskellige, og da en glastype ikke passer til alle, har du forskellige flerstyrkeglas at vælge imellem. Dette kan være godt at vide, når du møder din optiker, eller hvis du ikke er sikker på, at du har den rette løsning i dag. Eller simpelthen hvis det er på tide at få tjekket dit syn og måske få nye briller. Vi anbefaler, at du får kontrolleret dit syn mindst hvert andet år.

Valg af de bedste flerstyrkeglas

Nogle flerstyrkeglas har et bredere område til læsning. Nogle har et bredere område til at se på længere afstand, og nogle har et relativt større område til begge dele, hvilket vil påvirke prisen. Det er selvfølgelig vigtigt, hvordan din hverdag er skruet sammen. Hvad lever du af? Bruger du mange timer i bilen? Læser du meget i fritiden?

Kigger du meget på din smartphone? Og hvad er dit budget? Jo mere du ved, jo bedre kan din optiker finde de rette glas med flerstyrkeglas til dig. 

Om prisen

Du har sikkert bemærket, at flerstyrkeglas er dyrere end enkeltstyrkeglas. Dette gælder for alle optikere, da flerstyrkeglas simpelthen er mere komplekse at producere. Men betyder det, at du skal acceptere enhver pris, bare fordi du vælger flerstyrkeglas? Eller vente med at få foretaget en ny synstest, fordi du frygter prisen? Nej, selvfølgelig ikke. Selv flerstyrkeglas af bedste kvalitet fås til forskellige priser, så når du har fundet det rette match, skal du sørge for at sammenligne priserne.

Så hvilke er de bedste flerstyrkeglas? Det er faktisk op til dig eller rettere dine øjne. Men den rette optiker hjælper dig med at træffe en god beslutning.