Sådan undgår du skærmtræthed

Det kommer ikke som nogen overraskelse, at vores brug af digitale skærme er steget enormt over de sidste 10 år. Digitale forbrugere over hele verden ejer nu gennemsnitligt 3,2 enheder per person. Men for meget skærmtid på daglig basis, kan påvirke dit syn negativt med øjenbelastning og tørre øjne, som to af de mest almindelige konsekvenser. Så hvordan passer du bedst på dine øjne, når du gamer eller ser din yndlingsserie mange timer i træk?

Lyset omkring dig er vigtigt

Mange kan godt lide at se TV eller spille computerspil i totalt mørke. Selvom det muligvis forbedrer oplevelsen, er det værd at overveje, hvad belysningen omkring dig kan gøre for din øjensundhed. At se TV i et mørkt rum udvider dine pupiller, så mere lys kan komme ind i øjnene, hvilket er årsag til belastning af øjnene. For at undgå, at det sker, skal du sørge for, at rummet er jævnt oplyst. Lyset behøver ikke være skarpt, blot det er placeret strategisk rundt omkring i rummet.

Tilpas din skærm til dags- eller aftenlys

Når vi taler om lys, er det også en god ide at forebygge øjenbelastning ved at tilpasse din skærm, så den matcher dags- eller aftenlys. De fleste skærme er som standard sat for lyst til dine øjne. Ved at ændre indstillingerne kan du derfor gøre dine øjne en tjeneste, fordi de så ikke behøver at være på overarbejde for at kompensere for skærmens lysstyrke.

Tag pauser, når du ser meget på skærmen

At se TV eller spille computerspil i lang tid er som at løbe et marathon for dine øjne. En god måde at undgå øjentræthed er at tage regelmæssige pauser. Tag for eksempel en pause hver time, hvor du lader dine øjne fokusere på noget andet end en skærm. Kig ud ad vinduet i et par minutter, gå ud og lav en kop te, eller gå en kort tur. Det er ikke så vigtigt, hvad du gør, det vigtigste er, at dine øjne får en pause nogle minutter.

Får du trætte øjne af at se på skærme?

Se vores SuperDigital Boost glas

Se mere

Brug glas, der er designet til digitale enheder

Ja, den er god nok. Du kan få brilleglas med styrke, som forebygger øjenbelastning ved brug af digitale skærme. Og hvis du godt kan lide at spille computerspil, er det bestemt værd at overveje. En antirefleksbehandling på glasset hjælper til at reducere øjenbelastning og giver et tiltrængt boost til dit syn ved at lindre øjentræthed. Glassene tager hensyn til alle symptomerne fra digitalt overforbrug og får dine øjne til at føle sig sunde og raske hele dagen (og natten!).