Sådan gør du dine brilleglas rene

Som det er tilfældet med andre ting, du ofte bruger, bliver dine briller også beskidte. Og det bliver naturligvis sværere at se, hvis der er snavs på glassene. Men vidste du, at der er en rigtig og en forkert måde at gøre dine glas rene på? Se denne trin for trin guide og få mere at vide om, hvordan du får skinnende rene glas, uden at de tager skade. 

1. Vask dine hænder

Det kan godt virke som en selvfølgelighed, men at have rene hænder er første skridt til rene brilleglas, så du undgår at overføre snavs til dine glas, når du gør dem rene. Vask dine hænder med sæbe og tør dem med et håndklæde, der ikke fnugger.

2. Skyl dine glas under hanen med lunkent vand

Hold stellet under det rindende vand og skyl det godt. Og husk også glassene. Varmt vand er bedst til at løsne støv, men lad ikke vandet være for varmt, da du i så fald kan risikere at skade eventuelle overfladebehandlinger på dine glas.

3. Placer en dråbe brillerens på hvert glas og gnid det rundt på både glas og stel

Du behøver kun en enkelt dråbe på hvert glas for at rengøre dine briller. Gnid først væsken på begge sider af glassene med dine fingre og derefter på hele stellet. Vær sikker på, at din brillerens er godkendt til overfladebehandling og brug kun få dråber. Hvis du ikke har brillerens, kan du bruge opvaskemiddel, men skyl altid glassene godt efterfølgende.

4. Tør dine briller med en ren mikrofiberklud eller en fnugfri klud

Det er de mest optimale klude at bruge, fordi de ikke efterlader fnug eller støv på glassene. Tør dine briller forsigtigt og hold dem op mod lyset for at se, om der sidder noget snavs eller skidt på brillen. Hvis der sidder noget i krogene på stellet (for eksempel hvor stellet møder glasset eller rundt om hængslerne), så rengør disse områder med en vatpind, før du skyller første gang. Husk at vaske din mikrofiberklud regelmæssigt. Disse klude er gode til at opfange støv, men vil i stedet  sprede det, hvis de ikke holdes rene. 

Den rigtige overfladebehandling er en god ide

Se vores UltraClear SuperClean overfladebehandling

Læs mere

Sådan opbevarer du dine briller, når du ikke har dem på

Den bedste måde at holde dine briller rene, når du ikke har dem på, er at opbevare dem i et etui eller i en brillepose med glassene vendt opad. Vælg altid en ridsefast hærdning til dine glas for holdbarhedens skyld og for at sikre, at dine glas tiltrækker mindre støv, holder sig rene længere og er nemmere at gøre rene. En smudsafvisende overfladebehandling gør, at fedt og skidt ikke så nemt sætter sig på glasset og gør rengøringen nemmere.