Kan du ikke lide at køre, når det er mørkt? Læs med her

De fleste, uanset hvor erfarne bilister de er, kan føle sig usikre, hvis de har begrænset sigtbarhed og ikke er vant til at køre i mørke. Faktisk er det hele 43% af bilister, som ikke føler sig tilpas ved at køre i mørke, og det hænger sammen med, at 90% af vores reaktionsevne er påvirket af synet. Men der er nogle ting, du kan gøre, for at gøre det mere behageligt at køre, når det er mørkt. Læs mere og find ud af hvordan. 

Få en synstest

At køre bil, når dagslys skifter til mørke, kan være udfordrende for dine øjne. De skal vænne sig til nye lysforhold, blænding og modkørende trafik. Og det er først, når bilister oplever disse forandringer, at de muligvis bemærker, at synet er påvirket. Den bedste måde at sikre dig et optimalt  syn er ved at få dine øjne undersøgt regelmæssigt. Det kan hjælpe til at mindske enhver usikkerhed, du kan have omkring dit syn.

Brug forlygterne korrekt

Det kan være en selvfølgelighed, men brug forlygterne med omtanke. Når du for eksempel kører uden for byen, hvor der ikke er gadebelysning, så skift til langt lys, men så snart du ser lysene fra en modkørende bil, så blænd ned, så du ikke generer bilisten. Hvis du kører forbi en bilist, der ikke blænder ned, så fokuser dine øjne på højre side af vejen og hold farten.

Øv dig, øv dig, øv dig

Øvelse gør mester, og det gælder også kørsel i mørke. Hvis du gerne vil være mere komfortabel med at køre, når det er mørkt, så bed en person, som du har tillid til, om at køre med dig, så du ikke er alene i bilen med din usikkerhed. Begynd med korte ture og byg langsomt op.

Glas, der er specielt designet til kørsel?

Se SuperDrive her

Se mere

Brug glas, der er optimeret til kørsel

Hvis du ved, at du kommer til at køre en del i mørke, så er det værd at investere i et par kørebriller. Brilleglas, der er specielt designet til kørsel, har som regel en bred zone til både lang afstand og mellem afstand, hvilket giver et bredt syn på, hvad der er foran dig på vejen, såvel som instrumentbrættet, navigationsskærmen og sidespejlene. Den specielle teknologi sikrer, at overgangen mellem at se fra side til side og op og ned følger øjets naturlige bevægelse. Resultatet er, at dine øjne ikke springer mellem et klart og et ufokuseret syn. Kørebriller fås også med antirefleksbehandling, som er en fordel i forhold til at øge den visuelle komfort, samtidig med at refleksioner fra modkørende biler, skiltning og trafiklys reduceres både dag og nat.