Hvad er forskellen på skærmbriller og flerstyrkeglas specielt designet til digitale skærme?

I takt med, at vi bliver mere og mere digitale, udvikles der også nye former for glas, som kan gøre vores liv lettere. To af dem er flerstyrkeglas med smartphone-zone og skærmbriller. Men er forskellen på de to glas overhovedet til at få øje på? Læs med her, og du vil forhåbentlig selv få syn for sagen. 

Som du måske allerede ved, fungerer flerstyrkeglas ved, at styrken ændrer sig fra toppen til bunden af glasset. Ved at flytte dine øjne op og ned i glasset kan du se skarpt på den afstand, du har brug for. Men dine flerstyrkeglas kan blive endnu bedre og tilpasses, så de også giver dig et skarpt syn på forskellige digitale skærme. Skærmbriller derimod er kun udviklet til at aflaste dit syn, mens du sidder foran computeren som her: 

Skærmbriller

Skærmbriller er en god løsning, hvis du sidder meget foran en computerskærm. De er designet til at give dig det bedst mulige syn og minimere belastningen af dine øjne. De er designet til, at du både kan se skarpt på din skærm, din smartphone og kan læse papirerne på skivebordet, men til gengæld kan du ikke se ret langt. De er et vigtigt arbejdsredskab - ikke mindst for dine øjne – hvis du arbejder foran en skærm. Og måske er det meget godt at vide, at din arbejdsgiver faktisk har pligt til enten at betale eller give et tilskud til dine skærmbriller.

Flerstyrkeglas med smartphone-zone

Flerstyrkeglas giver dig et skarpt syn, både når du skal se langt, og når du skal læse. Men flerstyrkeglas med smartphone-zone er, som navnet også siger, optimeret til også at hjælpe dig med at se skarpt på din smartphone. De har en speciel digital zone særligt udviklet til digitale skærme, som gør det nemmere for dine øjne at skifte mellem forskellige afstande. Dine øjne kommer på et noget mindre anstrengt arbejde, fordi de skal bruge mindre energi på at finde det rigtige fokus. Kort sagt er disse glas designet til at kunne følge med i vores multi-media-liv ved at sikre dig et skarpt og behageligt syn hele dagen. 

Måske skulle du overveje at opgradere dine næste flerstyrkeglas, så de også kan bruges til din smartphone?

Se nærmere på Louis Nielsens SuperDigital flerstyrkeglas her.

Læs mere

Hvad har jeg brug for?

Hvad er så de bedste glas til dig? Hvis du sidder foran en computerskærm mange timer i løbet af en dag, er det en god idé at bruge skærmbriller for både at kunne se skarpt og samtidig skåne dine øjne. Det gælder især dig, som har passeret de 40 år, fordi det ofte er i den alder, vi begynder at få problemer med at se ting på nær afstand. På den anden side kan du bruge flerstyrkeglas med smartphone-zone hele dagen, fordi de gør det nemmere og langt mindre besværligt at tjekke sin smartphone. Skærmbriller er ikke briller, du kan gå med, men er udelukkende skabt til at blive brugt foran en computer. Derfor kan det faktisk være en rigtig god idé at kombinere de to former for glas, hvis du vil passe godt på dine øjne.