Hvilke briller passer til mig? Briller og ansigtsform

Trekantet

Den trekantede ansigtsform er kendetegnet ved et ansigt, der er bredere ved kinderne og hagen end panden.

Til denne ansigtsform bør du vælge et stærkt fremhævet stel med farve og detaljer på den øverste halvdel. Sørg for at bredden på stellet er den samme eller bredere end kæben for at afbalancere ansigtet. Undgå kantede brillestel, da disse kan have en tendens til at fremhæve dine kantede ansigtstræk.

Rund ansigtsform

Den runde ansigtsform er kendetegnet ved, at ansigtets bredde og længde er forholdsmæssigt lige fordelt. Du har typisk fyldige kinder og kun lidt eller ingen kanter omkring kæbepartiet.

Har du en rund ansigtsform, vil kantede stel skabe en indsnævrende effekt og skærpe dine blødere ansigtstræk. Undgå runde stel eller runde glas, da det kan være med til at overdrive din runde ansigtsform.

Firkantet ansigt

Et firkantet ansigt er kendetegnet ved et ansigt, der er bredt over panden og kæben samt har et firkantet hageparti.

Til denne ansigtsform anbefaler vi tyndere indrammede briller, der ikke overstyrer. Du kan med fordel vælge et mere afrundet og ovalt brillestel, da det vil bløde op for dine kantede ansigtstræk. Undgå kantede stel, da de til gengæld kan have tendens til at fremhæve de kantede træk ved dit ansigt.

Oval ansigtsform

Det ovale ansigt er kendetegnet ved at være jævnt afrundet og let proportioneret, og kæbepartiet er typisk lidt smallere end pandepartiet. Har du en oval ansigtsform er du en af de heldige. Denne ansigtsform kan nemlig bære de fleste slags brillestel. Du kan således tillade dig at gå efter de mere vovede, dristige og bombastiske stel. Vær gerne udfordrende og undgå intet!

Hjerteformet ansigt

Har du et hjerteformet ansigt, er din hage og kæbe smal, mens din pande er bred, og dine kindben er høje og tydelige.

Er din ansigtsform hjerteformet bør dine briller have en form, der balancerer de forskellige bredder af ansigtet. Du kan derfor med fordel vælge et stel med flere detaljer på den nederste halvdel af stellet. Undgå briller, som fx pilotbriller, der kan overdrive bredden af panden og den smalle kindstruktur.