Hjælp og ofte stillede spørgsmål

Må jeg bruge en kontaktlinse, hvis jeg har tabt den på gulvet?

Hvis jeg taber en kontaktlinse på gulvet, mens jeg sætter den i, kan jeg så stadig sætte den i øjet?

Svar: 

God hygiejne er meget vigtig for at holde dine øjne raske og dine kontaktlinser i god stand. Kommer du i den uheldige situation, at du taber din kontaktlinse på gulvet, mens du er ved at sætte den i, er der heldigvis hjælp at hente.

Ligegyldigt hvilken type kontaktlinse du bruger, kan du godt rengøre den, efter du har tabt den på gulvet. Som minimum skal du skylle din tabte kontaktlinse grundigt med saltvand. Har du mulighed for det, anbefaler vi også, at du renser den med linsevæske.

Rensning med saltvand

Den hurtigste måde at rense en tabt kontaktlinse på, er ved hjælp af saltvand. Sørg først for at vaske dine hænder grundigt inden, så de er helt rene.

Herefter lægger du kontaktlinsen i din håndflade. Spray eller hæld en tilpas mængde saltvand i din håndflade, og gnid forsigtigt din finger henover kontaktlinsen, så snavs og støv fjernes.

Pas på med ikke at gnide for voldsomt, da du risikerer at rive kontaktlinsen itu.

Rensning med linsevæske

Hvis du har tid til det, bør du – efter rensning med saltvand – rengøre den tabte kontaktlinse grundigt igen med kontaktlinsevæske.

Følg altid vejledningen, der følger med linsevæsken, som sikrer den bedst mulige rengøring og pleje af dine linser.

Vær opmærksom på, om din linsevæske tillader, at du kan tage kontaktlinse i umiddelbart efter rengøringen, eller om linserne skal neutraliseres først. Brug altid den kontaktlinsevæske, som din optiker anbefaler til dine linser