Er en OCT-scanning noget for mig?

Selvom du ikke oplever problemer med dit syn, anbefaler vi, at du tilkøber en OCT-scanning, når du bestiller en synstest med sundhedstjek. Din optiker kan så sammenligne dine scanninger fra gang til gang. Hvis du har en sygdomshistorie i nær familie med grøn stær eller diabetes, er det vores klare anbefaling, at du altid tilføjer en OCT-scanning, når du besøger os.

Prisen for at tilføje OCT-scanning til din synstest med sundhedstjek er 100 kr.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en OCT-scanning?

En OCT-scanning (digital 3D-scanning) hjælper os med at undersøge din øjensundhed på en avanceret måde. Den gør det muligt for os at se detaljerede forandringer i nethinden så tidligt som muligt. Forestil dig, at din nethinde er som en kage. Et digitalt 2D-billede (fundus-kamera) viser kun toppen og glasuren, men med en 3D-scanning fra OCT-scanneren kan vi skære kagen midt over, vende den og se alle lagene indeni. Det betyder, at vores optikere kan undersøge de dybere lag og få en klarere forståelse af din øjensundhed. OCT-scanningen hjælper os med at spotte tidlige tegn på eventuelle alvorlige øjensygdomme og bidrager til at beskytte og bevare dit syn. Op til 50% af alle synstab kan undgås, hvis de opdages i tide.

Tager det længere tid end en almindelig synstest?

En OCT-scanning tager kun få sekunder. Din optiker vil gennemgå resultaterne fra scanningen med dig som en del af din synstest med sundhedstjek.

Er det kun for ældre mennesker?

Vi anbefaler OCT-scanninger til alle personer, da vi spotter symptomer i alle aldre. Optikere kan bruge scanningsbillederne til at følge udviklingen over tid og effektivt tage hånd om dit syn og din øjensundhed.

Er der nogle risici eller bivirkninger?

Nej. OCT anvender en helt sikker lyskilde, så der er ingen bivirkninger eller risici forbundet med denne type af scanning.