Alt, du behøver at vide om Blue Light glas

Hvis du er bekymret for, hvordan digitale enheder påvirker dine øjne, er du måske allerede stødt på Blue Light glasbehandling og filtre. De er blevet mere og mere populære - og med god grund - men hvad er de egenligt? Og hvor effektive er de, når det kommer til at holde dine øjne sunde og raske? Lad os se nærmere på det.

Hvad er blåt lys?

Først og fremmest, hvad er blåt lys? Blåt lys har altid været her og er en af de grundlæggende farver. Sollyset består af forskellige farver som rød, grøn, gul og blå, der til sammen skaber, hvad vi kalder, 'white light' eller sollys. 

Kunstigt blåt lys kommer fra vores digitale enheder og lys som LED. Selvom lyset, de udsender, ikke er nær så intenst som sollys, så er de mange timer, som vi tilbringer foran digitale skærme, grund nok til at spørge os selv, om det kan påvirke vores øjne.  

Kan blåt lys skade dine øjne?

Som det er nu, er der ingen konkret dokumentation for, at kunstigt blåt lys fra digitale enheder har nogen som helst negativ langtidseffekt på din øjensundhed. Men det kan forårsage øjenbelastning, træthed og generel utilpashed for dine øjne. Det er derfor altid en god ide at tage pauser fra skærmen, holde dig hydreret med masser af vand og sørge for at tilpasse lyset på din skærm. Og så kan Blue Light glas også være en del af løsningen. 

Der findes ikke videnskabelig evidens for glassenes virkning, men vi hører fra mange kunder, at deres blue light glas virker for dem.

Interesseret i Blue Light glas?

Se vores overfladebehandlinger og filtre her

Se mere

Kan Blue Light glas gøre en forskel?

Ja. Blue Light filtre og overfladebehandlinger kan være med til at reducere refleksioner, når du bruger dine digitale enheder. De forstærker kontraster og mindsker blænding, så hvis du oplever, at lyset er for skarpt, hjælper overfladebehandlingen med at reducere det ved at mindske forstyrrende blænding og refleksioner. Du kan se det som en overfladebehandling med reducerende blålys-filter til dine brilleglas, der hjælper med at holde dine øjne friske og komfortable.

Kan man se Blue Light filtre og overfladebehandlinger?

De fleste Blue Light glas fremstår en smule gule, men på nogle er filteret næsten ikke eller slet ikke synligt.