Alt om glas med blålys reduktion

Klik på fanerne og få mere at vide om, hvad vores Blue Light overfladebehandling kan gøre for dig.

Hvad er blåt lys?

Blåt lys har altid været her, da det er en del af det naturlige farvespektrum, som er med til at skabe sollys eller 'hvidt lys'. Solen er faktisk den største generator af blåt lys, selvom vi ikke ser den som værende blå.

Interessen for blåt lys er vokset betydeligt i de senere år, hvor vi har oplevet, at digitale skærme som mobiler og computerskærme, udsender mere blåt lys end andre farver. Der er ikke noget videnskabeligt bevis for, at det blå lys fra digitale skærme er skadeligt for vores øjne, men nogle har oplevet, at brilleglas, der filtrerer det blå lys, hjælper med at reducere blænding, og de føler sig derfor mere afslappede ved brug af skærme i længere tid i forhold til, hvis de ikke bruger glas med et filter mod blåt lys.

Du kan få Blue Light overfladebehandling med vores 2for1. Du betaler kun for det dyreste par briller, andet par er gratis. Se vores tilbud og kampagner og få mere at vide.

Få svar på dine spørgsmål

Hvad er forskellen på skærmbriller og læsebriller?

Der er forskel på skærmbriller og læsebriller. En skærmbrille bruges til at se skarpt, når du sidder foran en computerskærm, og den tilpasses derfor læseafstanden til din skærm og en synsretning, der er lige ud. En læsebrille derimod er beregnet til læsning i en bog, avis eller papir. Her er læseafstanden typisk mindre end en skærm, og læseretningen er skråt nedad.

Hvor længe må jeg bruge en computer eller anden skærm ad gangen?

Der er ikke nogen faste retningslinjer, men det anbefales at se væk fra skærmen hver 10. til 15. minut. Derudover bør du gå væk fra computeren hver anden time for at give din krop og dine øjne en pause. Computerbrugere har en tendens til at blinke mindre, hvilket får øjnene til at føles tørre. Det er især tilfældet, hvis man arbejder på et kontor med aircondition, hvilket også har en udtørrende virkning. En måde at løse problemet på kan være at prøve at huske at blinke, hver gang du trykker på mellemrumstasten.