Hjælp og ofte stillede spørgsmål

Er billige solbriller lige så gode som designersolbriller?

Billige solbriller vs. dyre solbriller

Svar: 

Billige solbriller kan beskytte dine øjne lige så godt som designersolbriller. Det vigtigste er, at dine solbriller har et CE- eller UV400-mærkat for at beskytte din øjne mod solens UV-stråler.

Har de det, er det underordnet, om det er billige solbriller eller designersolbriller.

Dine solbriller bør være udstyret med et CE-mærke. Det viser, at de lever op til kravene i den europæiske standard for solbriller (DS/EN 1836:1997).

Solbriller uden dette mærke eller uden en UV400-mærkat beskytter ikke øjnene mod uv-stråling.

Normalt trækker pupillerne sig sammen i klart lys for at beskytte sig selv. Når du bruger farvede glas, som dem i solbriller, trækker dine pupiller sig ikke automatisk, da de ikke udsættes for skarpt lys.

Det betyder, at hvis glassene i dine solbriller ikke yder den nødvendige uv-beskyttelse, udsættes dine øjnene for mere uv-stråling, end hvis du ikke bare solbriller, og dermed risikerer du, at skade dine øjne.

Hvad skal jeg kigge efter, når jeg køber nye solbriller?

Solbriller skal have mindst én af disse to mærkater for at beskytte dine øjne optimalt mod solens skadelige UV-stråler:

  • CE-mærkat
  • UV400-mærkat

Det vigtigste, når du skal købe nye solbriller, er derfor, at de har de rigtige mærkater. Om det er billige solbriller eller dyre designersolbriller er i denne sammenhæng underordnet og blot et spørgsmål om personlig stil og præferencer.

Læs mere om solbriller her og se vores store udvalg af solbriller med styrke og smarte designersolbriller, som alle beskytter dine øjne mod solens UV-stråler.