Har jeg brug for en synstest?

Skal jeg have en synstest?

Synstests spiller en meget vigtig rolle og kan sikre, at dine øjne blive ved med at være raske. De er ikke kun vigtige, fordi de viser, hvornår du skal begynde at bruge briller eller skal have ændret din styrke, men også til at konstatere nogle almindelige øjensygdomme.

Vi anbefaler, at du bestiller tid til en synstest mindst en gang hvert andet år. Men hvis du bemærker noget anderledes ved dit syn, efterhånden som du bliver ældre eller begynder at opleve nogle af de symptomer, vi beskriver nedenfor, er det bedst at bestille tid til en synstest hurtigst muligt.

Du bør bestille tid til en synstest hvis du oplever en eller flere af følgende symptomer

 1. Alder

  Alle kan udvikle problemer med synet, men nogle grupper kan være udsat for en større risiko. Det gælder personer på 40 år og derover, hvor der er grøn stær i familien, og personer på 60 år og derover. Hvis du falder inden for disse kategorier, er det værd at tale med din optiker for at finde ud af, hvor tit du skal have foretaget en synstest.

  Flere oplysninger
 2. Du ser haloer

  Haloer er lyse cirkler, der viser sig omkring lys. I nogle tilfælde betyder det bare, at du er særligt følsom over for den halo/ring, som mange mennesker ser ved nattetide. Men i et aldrende øje findes der andre årsager, som bl.a. kan være katarakter og visse hornhindesygdomme, så du bør få det kontrolleret.

  Flere oplysninger
 3. Du anstrenger øjnene og har hovedpine

  Hvis du bemærker, at du anstrenger dine øjne, når du læser, bruger computer, eller når du kører, kan det skyldes, at dit syn er ved at blive dårligere. Hvis du får hovedpine, kan det også være et vigtigt tegn på dette. I det fleste tilfælde kan det nemt korrigeres med briller – bare bestil tid til en synstest for at få den recept, du skal bruge.

  Flere oplysninger
 4. Problemer med at læse

  Synes du, at det er hårdt arbejde at læse? Det kan skyldes, at dit syn er ved at blive svagere. Bestil tid hos en af vores optikere, som kan fortælle dig, om briller kan rette op på dette.

  Flere oplysninger
 5. Sløret syn

  Sløret syn kan skyldes en række forskellige ting. Det kan være tilstande, der blot skal korrigeres med briller eller kontaktlinser, eller sygdomme som grøn stær eller type 2-diabetes. En synstest vil give et klarere billede af, hvad der forårsager dette symptom.

  Flere oplysninger
 6. Tørre, røde eller kløende øjne

  Man kan få tørre eller røde øjne af at sidde og stirre på en skærm uden at blinke i længere perioder. Øjendråber kan hjælpe, men hvis symptomerne fortsætter, bør du opsøge din lokale Louis Nielsen-butik.

  Flere oplysninger
 7. Flyvende fluer (mouches volantes)

  Dette er små pletter, som nogle mennesker ser flyve rundt i deres synsfelt. De kan have forskellige form og størrelse, fra bittesmå sorte prikker til pletter, der nærmest danner skyer. Selvom de kan skyldes alderen og være harmløse, er det vigtigt, at du bestiller tid og får dine øjne tjekket.

  Flere oplysninger
 8. Dårligt syn på kort og/eller lang afstand

  Hvis du kæmper med dårligt syn på kort og/eller lang afstand, kan du opsøge en Louis Nielsen-butik for at få taget en synstest og få en recept på de rigtige briller.

  Flere oplysninger
 9. Sygdomme

  Diabetes og andre sygdomme, der kan påvirke dit syn, betyder, at du skal have dine øjne tjekket oftere.

  Flere oplysninger
 10. Sygdomme i familien

  Hvis der er diabetes, grøn stær, øjenforkalkning og for højt blodtryk i familien, skal du have dine øjne tjekket oftere end en gang hvert andet år. Din optiker vil kunne rådgive dig om, hvor mange gange om året du skal til kontrol.

  Flere oplysninger

  Fordele ved en synstest

  En synstest hos Louis Nielsen er mere end et kontrol af dit syn. Vi sørger for at undersøge dine øjne grundigt for at sikre, at de er raske, og de ekstra undersøgelser kan bl.a. bidrage til at opdage eventuelle tegn på sygdomme som :

  • Diabetes
  • For højt blodtryk
  • Hjerte-/karsygdomme
  • Katarakter
  • Grøn stær
  • Øjenforkalkning
  Synsprøver til børn – hvornår skal man bestille tid

  Alle børn er noget særligt, og det gælder også deres øjne. Øjnene er en vigtig del af deres udvikling, mens de vokser op, og det er meget vigtigt at være opmærksom på at holde dit barns øjne raske. Det kan imidlertid være svært at finde ud af, hvorvidt de har brug for en synsprøve. Derfor har vi nedenfor samlet en liste over symptomer, som man skal være opmærksom på.

  1. Problemer med at læse

   Hvis du lægger mærke til, at dit barn har svært ved at læse og ofte flytter øjnene væk fra teksten, kan det have brug for briller til at få korrigeret sit syn.

   Flere oplysninger
  2. Barnet kniber øjnene sammen

   Hvis du lægger mærke til, at dit barn kniber øjnene sammen, når det ser fjernsyn og læser, skal det måske have hjælp til at få korrigeret sit syn.

   Flere oplysninger
  3. Barnet gnider sig i øjnene

   Hvis dit barn ofte gnider sig i øjnene eller klager over, at øjnene gør ondt, bør du søge professionel rådgivning og bestille tid hos din lokale Louis Nielsen-butik.

   Flere oplysninger
  4. Barnet bruger kun ét øje

   Hvis du lægger mærke til, at dit barn kun bruger det ene øje, kan det være tegn på, at dets ene øje er stærkere end det andet. Et par briller hjælper normalt med at rette op på denne situation, så bestil tid hos en optiker.

   Flere oplysninger
  5. Stikken i øjnene

   Hvis dit barn klager over stikken i øjnene, anbefaler vi, at du bestiller tid til en synsprøve.

   Flere oplysninger